dinsdag 16 juli 2013

Bretonse pannenkoeken van boekweitmeel met ei, ham en kaas.



Ik nam vorige week uit Frankrijk een pak boekweitcrèpes mee voor het maken van de klassieke Galette Bretonne of Crèpe Complète.

Je kunt het beslag natuurlijk ook zelf maken:

Ingrediënten crèpes:
250 g boekweitmeel
zout
2 eieren
50 ml koud water of meer
40g gesmolten boter
 Vulling:
gezouten boter
1 ei per crèpe
gekookte ham
geraspte kaas (Emmentaler)

Bereiding van de crèpes
  1. Meng boekweitmeel, zout, eieren, koud water en de gesmolten boter. Laat het deeg 2 uur rusten. 
  2. Bak in een crèpe- of koekenpan of op een non-stick  bakplaat zo dun mogelijke crèpes. Zo dun dat er gaatjes in zitten.

1) Verspreid het eiwit - 2) beleg met stukjes ham -
3) bestrooi met geraspte kaas en laat smelten - 4) vouw de kanten naar binnen.

Vullen van de crèpes:
  1. Smelt een klontje boter in de koekenpan.
  2. Leg een crèpe erin en verwarm op middelhoog vuur.
  3. Breek er een ei boven en verspreid het eiwit met een spatel dun over de crèpe zodat het eiwit stolt.
  4. Strooi er stukjes gesneden ham over.
  5. Bedek het geheel met geraspte kaas.
  6. Wacht tot de kaas gesmolten is en vouw de vier zijden van de crèpe naar binnen.

Geen opmerkingen: